#500kinderen

Het afgelopen jaar heeft Nederland laten zien hoeveel draagvlak er is om alleenstaande vluchtelingkinderen uit vluchtelingkampen in Griekenland op te vangen in Nederland. De petitie #500kinderen is ruim 100.000 keer getekend en afgelopen september aangeboden aan de Tweede Kamer. Ook stond meer dan de helft van de Nederlandse gemeenten klaar voor deze kwetsbare kinderen.

Maar na de allesverwoestende brand in kamp Moria, besloot het kabinet maar een schamele honderd mensen op te nemen. Dit aantal mensen wordt bovendien afgetrokken van de 500 extreem kwetsbare vluchtelingen die ieder jaar door de UNHCR worden geselecteerd. Deze zogenaamde Moria-deal’ is dan ook alle schaamte voorbij, vindt VluchtelingenWerk.

Kinderen hebben een veilig thuis nodig. Europa moet er samen voor zorgen dat deze kinderen worden opgevangen waarbij Nederland 500 kinderen een veilige plek moet bieden in ons land!

Daarom blijven wij ons inzetten om de politiek in Den Haag in beweging te krijgen. Jouw hulp blijft ook ontzettend hard nodig.

Dit kan jij doen:

  • Roep jouw gemeente op zich aan te sluiten bij de Coalition of the Willilng
  • Deel berichten op social media over #500kinderen
  • Doneer geld zodat wij onze lobby kunnen voortzetten

Lees hierover meer op de website van de initiatiefnemers:

VluchtelingenWerk strijdt voor juridische en maatschappelijke veiligheid voor vluchtelingen en voor een actieve rol van Nederland bij vluchtelingencrises.

Defence for Children komt op voor de kinderrechten van alle kinderen in zowel binnen- als het buitenland.

Stichting Vluchteling biedt noodhulp in ’s werelds actuele en grootste humanitaire crises. 

 


Ondersteund door: Amnesty International Nederland, PAX, Save the Children, Kerk in Actie, Stichting Bootvluchteling en vele anderen.